Meest gestelde vragen?

Wat zijn de kosten van een studiekeuze traject?

De kosten voor een compleet studiekeuze traject zijn voor een budget traject 450,- euro, voor een standaard traject 599,- euro en voor een uitgebreid studiekeuze traject 750,- euro (inclusief BTW). De verschillen in de kosten zijn terug te voeren op de duur van het traject, de wijze van rapporteren, het al dan niet inzetten van (kostbare) testen en de locatie.

Zijn de kosten van een studiekeuze traject aftrekbaar?

Deze kosten zijn helaas niet aftrekbaar. Weliswaar hecht de Overheid steeds meer waarde aan een goede studiekeuze, maar heeft daar desondanks (nog) geen fiscale voordelen voor ouders aan verbonden.

Hoe lang duurt een studiekeuze traject?

Afhankelijk voor het studiekeuze traject, zijn er 2 tot 4 bijeenkomsten nodig om tot een gericht advies/keuze te komen. Dit betekent dat het traject circa 2 tot 4 weken zal duren. Gemiddeld zal een scholier/student binnen twee maanden na aanvang een goed beeld hebben van zijn/haar keuze.

Dient de scholier/student opdrachten te maken als ze een studiekeuze traject volgt?

Ja. In ieder traject zal de scholier/student ter voorbereiding een aantal opdrachten maken. Die stuurt hij/zij voorafgaand aan de bijeenkomst op en zo kan de coach zich goed voorbereiden.

Kunnen wij als ouders ook alleen voor een gesprek langs komen?

Het keuzeproces van uw kind is zo complex dat het inderdaad voorkomt dat ouders hun twijfels over hun rol in dat proces willen delen met een professional. U bent van harte welkom en wij kunnen als deskundig klankbord uw twijfels wegnemen. Een ideale gelegenheid is tevens de kosteloze voorlichtingsavonden die StudieKompas organiseert.

Personal Coaching Moeite met kiezen? StudieKompas helpt je verder!
Disclaimer | Algemene voorwaarden | Ontwikkeling