Het maken van een studiekeuze is niet altijd gemakkelijk. Al vroeg in het voortgezet onderwijs dient een richting gekozen te worden. Voor veel scholieren is dit een lastig moment en komt dit al sneller dan verwacht. Stress, uitstelgedrag of het maken van een verkeerde studiekeuze kunnen het gevolg zijn. Dit laatste ontstaat met name wanneer er druk van buitenaf wordt ervaren.

Uit cijfers, die elk jaar weer gepresenteerd worden door Hogescholen en Universiteiten, blijkt dat gemiddeld 30% van de studenten de door hem/haar gekozen studie niet af maakt. StudieKompas wil (aankomende) studenten ondersteunen in het maken van een heldere studiekeuze om zo de studie-uitval terug te dringen.

StudieKompas is ervan overtuigd dat het antwoord in de persoon zit, maar nog onvoldoende aan het licht is gekomen. Dit kan doordat er dingen in de weg staan om niet te kiezen of je hebt gewoon nog niet ontdekt op welk vlak je competenties en interesses liggen. Aan de hand van (psychologisch) onderzoek en gesprekken met professionals kunnen wij de ondersteuning bieden die nodig kan zijn bij het maken van een goed onderbouwde studiekeuze. Wanneer we eenmaal hebben ontdekt welke competenties, kwaliteiten en interesses je in je hebt, kan StudieKompas je verder ondersteunen bij het zoeken van een profiel of studie die bij je past.

StudieKompas biedt persoonlijke begeleiding aan:

- aankomende studenten die begeleiding behoeven omtrent hun studiekeuze;
- zittende studenten die overwegen van studie te veranderen;
- aankomende en zittende studenten die behoefte hebben aan extra begeleiding;
- scholieren die begeleiding behoeven omtrent hun profielkeuze;

Studiekeuze trajectGesprekkenTestsDuurRapportPrijs
Budget232 wkDigitaal€ 450,00
Standaard344 wkRapport€ 599,00
Uitgebreid464 wkRapport€ 750,00
Personal Coach5 - 1002 - 8 wkGeenNvt
Personal Coaching Moeite met kiezen? StudieKompas helpt je verder!
Disclaimer | Algemene voorwaarden | Ontwikkeling