Personal Coaching bij studiekeuze

De meeste scholieren en studenten kunnen wel wat extra begeleiding gebruiken bij hun studiekeuze, profielkeuze, studieplanning of om hun werkelijke potentie te ontvouwen. StudieKompas Personal Coach biedt verschillende coaching trajecten aan die speciaal ontwikkeld zijn voor scholieren en studenten.

Profiel- of sectorkeuze

Je dient je profiel of sectorkeuze al vroeg te maken. Echter, deze bepalen wel welke studies jij straks wel en niet kunt gaan doen. Welke vakken vind jij leuk en waar ben je goed in? Via een aantal individuele gesprekken worden jouw capaciteiten, interesses, prestatie/motivatie inzichtelijk. Op basis van de uitkomsten adviseert StudieKompas je vervolgens welk profiel/sector het beste bij je past.

Studieplanning

Studeren betekent meestal ook: op kamers gaan wonen en lid worden van een studentenvereniging. Hoe combineer je studeren met het studentenleven? Hoe maak je een vliegende start en hoe zorg je ervoor dat je studie een succes wordt? Een goed begin is het halve werk! In vijf individuele gesprekken leer je stap voor stap hoe je je studie het beste kunt plannen. Ook leer je hoe je je studie kunt combineren met alles wat je daarbuiten nog wilt doen.

Coaching

De onderliggende oorzaak van je klachten kan te maken hebben met onverwerkte emoties. Deze onverwerkte emoties zijn meestal onbewust. Je hebt er dan geen idee van dat je ze hebt en er last van hebt. Als gevolg hiervan zijn er verstoringen in het energiesysteem van je lichaam. Zolang emoties vrij door je energiesysteem kunnen stromen, voel je je over het algemeen goed. Emoties komen en gaan. Je hebt een positieve stemming en bent vrij van angsten. Treden er echter verstoringen op in je energiesysteem, dan krijg je last van klachten zoals angsten om niet durven te kiezen voor een studie. Het is dus van belang dat je gaat beseffen dat je examenvrees, de doemgedachten en het uitstelgedrag ‘slechts’ gevolgen zijn van beschadigingen en blokkades in je energiesysteem. Door de begeleiding van een Personal Coach leer je: inzicht en het ervaren van je eigen identiteit; persoonlijke kracht, doelgerichtheid en je motivatie te verbeteren; toegenomen focus en bereidheid om te studeren en te werken aan jezelf; meer vertrouwen in eigen capaciteit; Verhoogde zelf opgelegde discipline en een gezonde balans vinden tussen studie en privé.

Kosten

Aan het begin van elk coaching traject wordt een stappenplan opgesteld, waarbij wordt vastgesteld hoeveel sessies ongeveer nodig zullen zijn. Een coaching gesprek duurt circa 1 uur en kost € 75,- per uur (inclusief BTW). Alle psychologen en coaches zijn aangesloten bij een beroepsethische code. Deze beroepsverenigingen hebben strenge eisen ten aanzien van de deskundigheid en kwaliteit van de aangesloten psychologen en coaches.

Personal Coaching Moeite met kiezen? StudieKompas helpt je verder!
Disclaimer | Algemene voorwaarden | Ontwikkeling